VIJESTI

U Tarčinu kod Sarajeva otvoren Tarčin Forest Resort & Spa

U Tarčinu kod Sarajeva otvoren Tarčin Forest Resort & Spa

SARAJEVO (AA) – MGallery by Sofitel, luksuzni brand svjetske hotelske grupacije AccorHotels danas je zvanično otvorio svoja vrata u Tarčin Forest Resortu, odmorište u šumskoj oazi u Tarčinu kod Sarajeva, javlja Anadolu Agency (AA).

Gilles Clavier, generalni direktor Orbisa, strateškog partnera za brendove Accor grupacije u regiji, na svečanoj ceremoniji prisutnima je kazao kako grupacija AccorHotels nudi jedistvena iskustva u više od 4.200 hotela širom svijeta.

"Orbis Hotel Group je strateški partner za AccorHotels u istočnoj Evropi. Orbis je vodeći hotelski operater u istočnoj Evropi s više od 120 hotela u svojoj mreži i imamo ambiciju za daljnjim širenjem širom regiona. Zvanično otvaranje u sarajevskoj regiji predstavlja prekretnicu za našu grupu kao i za brend našim ulaskom na novo veoma perspektivno tržište", rekao je Clavier.

Podsjetio je da je Tarčin Forest Resort razvijen u partnerstvu s Tarčin International Development Company uz finansijsku podršku Ziraat Bank Bosnia.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković je u obraćanju prisutnima istakao da je ovo vrlo važna investizija za cijeli Kanton.

"Ovdje je uposleno 60 ljudi. Ovo je ozbiljna brojka za jedan ovakav projekat. Za Sarajevo kao turističku destinaciju koja je po mnogim parametrima svjetskih turističkih asocijacija jedan od najbrže rastućih gradova u svijetu jako puno znači s aspekta turizma. Ovako arhitektonsko zdanje sigurno će ubrzo naći mjesto i na razglednicama koje se šalju iz Kantona Sarajevo kao jedan od rariteta ili naših ljepota", kazao je Konaković.

Generalni direktor Ziraat Bank Bosnia, Ali Riza Akbas, istakao je kako prije dvije godine na tom području nije bilo ništa osim šume.

"Kada smo ovdje došli prvi put i čuli za ovaj projekat odmah smo ga podržali. Ziraat Bank Bosnia je podržala grupu, radili smo i ranije s njima. Do sada je uloženo oko 25 miliona KM. Od toga mi smo finansirali 50 posto, a 50 posto oni iz vlastitih sredstava. U narednom periodu ćemo također nastaviti podržavati ovaj projekat. Za nas je bitno i da će se u ovom hotelu nuditi i domaći proizvodi koje će kupovati od stanovnika iz okolnih sela, čime će i lokalno stanovništvo imati ekonomsku korist. U Ziraat Bank Bosnia smo posebno sretni i zbog toga. Drago mi je da smo dali doprinos da Sarajevo dobije ovakav projekat", rekao je Akbas.

Ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc je izrazio zadovoljstvo što je Ziraat Bank Bosnia podržala razvoj pomenutog projekta.

"Bosna i Hercegovina u oblasti turizma nudi brojne mogućnosti. Turska u oblasti ekonomije i trgovine u BiH ima značajne investicije. Evo i ovdje je Ziraat Bank Bosnia podržala važan projekat. Želimo da u narednom periodu ovakve i slične investicije budu nastavljene", kazao je Koc.

Svečanom otvaranju su prisustvovale brojne poznate ličnosti iz političkog, privrednog, kulturnog i javnog života BiH i Sarajeva kao i druge zvanice.

MGallery by Sofitel u Tarčinu je jedna od 85 jedinstvenih lokacija luksuzne kolekcije ovih butik hotela u 24 zemlje svijeta.

Na površini od oko 80 hiljada kvadratnih metara, gostima je na raspolaganju 55 hotelskih soba i dvadeset vila s privatnim baštama, restoran i bar u šumi, igralište za djecu, ekskluzivni wellness & fitness centar s bazenom, sadržaji za rekreaciju i sport na otvorenom te najmodernije opremljeni konferencijski kapaciteti.

DODAJTE KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR​:​

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

VIJESTI

VIŠE O VIJESTIMA

Posljednje riječi mladog Palestinca prije smrti: "Ova zemlja je naša, nećemo je predati"

Posljednje riječi mladog Palestinca prije smrti: “Ova zemlja je naša, nećemo je predati”

e-Vijesti15/12/2017
Podgorica: Otvorena izložba „Tragovi osmanlijske kulture u Tuzima“

Podgorica: Otvorena izložba “Tragovi osmanlijske kulture u Tuzima”

e-Vijesti15/12/2017
U Atini održani protesti protiv Trumpove odluke o Jerusalemu

U Atini održani protesti protiv Trumpove odluke o Jerusalemu

e-Vijesti15/12/2017
Završena manifestacija Dani o Allahovom Poslaniku "Selam, ya Resulallah"

Završena manifestacija Dani o Allahovom Poslaniku “Selam, ya Resulallah”

e-Vijesti15/12/2017
Erdogan: Jerusalem je i Istanbul, i Islamabad i Medina...

Erdogan: Jerusalem je i Istanbul, i Islamabad i Medina…

e-Vijesti15/12/2017
Vandali ponovno izvršili napad na džamiju u Trebinju

Vandali ponovno izveli napad na džamiju u Trebinju

e-Vijesti15/12/2017
U intervenicijama izraelske vojske u Pojasu Gaze povrijeđen 31 Palestinac

Izraelski vojnici pucali na protestima u Gazi: Poginula dva Palestinca, 82 ranjenih

e-Vijesti15/12/2017
U intervenicijama izraelske vojske u Pojasu Gaze povrijeđen 31 Palestinac

U intervenicijama izraelske vojske u Pojasu Gaze povrijeđen 31 Palestinac

e-Vijesti15/12/2017
U Zagrebu počeo InterCool Fest - festival za upoznavanje azilanata

U Zagrebu počeo InterCool Fest – festival za upoznavanje azilanata

e-Vijesti15/12/2017
Otvorenje metro linije Uskudar-Umraniye

Erdogan: Odluka o Jerusalemu je najava novih operacija prema islamskom svijetu

e-Vijesti15/12/2017